مظفر علی تربتی
مظفرعلی تربتی 961_912ش
مظفر علی تربتی متولد 940درگذشت حدود 990هـ.ق ملقب به «نقاش شاهی» خوشنویس، نقاش و شاعر سده دهم هجری از هنرمندان روزگار شاه تهماسب بوده است. او در نستعلیق شاگرد میرعلی هروی و در نقاشی و تصویرسازی و تذهیب شاگرد مظفر علی هروی بوده است.
مظفر علی از اهالی تربت و خواهرزاده و شاگرد استاد کمال الدین بهزاد بود. مظفر به چندین هنر آراسته بوده ولی بختی خوش نداشـته است. مظفر علی تصویرساز و چهره پردازی توانا بود و در صورت گری، کشیدن جانوران و نقش گرفت و گیر، استاد بود. همچنین در تذهیب و تشـع یر چیره دست بود. نقاشی های رنگ روغنی او بیشتر بر روی جلدهای روغنی و قلمدان ها بوده است. او گاهی نیز به ارائه آثاری به شیوه قطاعی می پرداخته است.
مظفر علی در خوشـنویســی خفی و جلی توانمند بود و خط نسـتعلیق را به شــیوه سـلطان علی مشــهدی را دنبال می کرد. او شطرنج باز و روغن کار و شاعر هم بوده و مرقعی نیز ساخته است. و در شاعری غزلسرابود.
مظفر علی نزد شـاه تهماسب عزت و احترام ی خاص داشت و بیشتر نقاشی های دولت خانه و چهل ستون این پادشاه اثر مظفر علی اســت. مردم مظفر علی را مانند بهزاد می دانســتند، و پادشــاه او را بر بهزاد برتری می نهاده و در قطعه ای به او فرموده که از عنوان «نقاش شاهی» استفاده کند.
صـادقی بیک افشـار کتاب دار شاه عباس شاگرد مظفرعلی نقاش بود و مظفر از کارکنان کتابخانه ی شاه اسماعیل دوم هم بوده است. مظفر علی در قزوین بدرود حیات گفت و در مزارشاهزاده حسین دفن شده است.